poster

Романо Болковиќ - 1 на 1: Жарко Пуховски

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

Ток-шоу | хрватска
Режисер: Tvrtko Grgić

Оценка на корисникот: 1/10

Содржина

Жарко Пуховски студирао је физику на Природословно-математичком факултету у Загребу и затим филозофију на Свеучилишту у Франкфурту. Дипломирао је политологију на Факултету политичких наука у Загребу. Од 1973. до 1976. радио је као асистент на Институту за филозофију. Од 1976. до умировљења 2012. радио је као свеучилишни професор на Одсјеку за филозофију Филозофског факултета у Загребу. Био је предавач на Велеучилишту ВЕРН. Био је први предсједник института Отворено друштво Југославија, па Хрватска. Од 2000. до 2007. предсједник Хрватског хелсиншког одбора. Од 1989. до 1991. супредсједник и програмски утемељитељ прве југославенске алтернативне политичке организације - УЈДИ, Удружење за југославенску демократску иницијативу.
Са Жарком Пуховским разговарамо о томе је ли Милановиќев предизборни потез имао икаквог смисла, о хрватској политичкој сцени и аутентичности појединих странака, о томе да се представници мањина сада морају упитати угрожавају ли они сами позицију мањина у Хрватској, о љевици која гласа за десницу кад је заступа Милановиќ, о томе што је хрватска љевица, како то да велики политички идеали - социјалдемокрација, конзервативизам, либерализам, демокршќанство - у Хрватској немају никакву политичку традицију, о могуќем исходу предсједничких избора, о томе да се политика ваља улицом кад проговори језиком улице, о тристогодишњици Кантовог роѓења, о суздржаности спрам Еуропе, о томе да се антисемитизам реализира у својој пунини, што то значи да БиХ није суверена држава, о данашњој Србији и Вучиќевој вањској политици, о судбини еуропског континента.

Слики

Романо Болковиќ - 1 на 1: Жарко ПуховскиРомано Болковиќ - 1 на 1: Жарко ПуховскиРомано Болковиќ - 1 на 1: Жарко ПуховскиРомано Болковиќ - 1 на 1: Жарко ПуховскиРомано Болковиќ - 1 на 1: Жарко ПуховскиРомано Болковиќ - 1 на 1: Жарко ПуховскиРомано Болковиќ - 1 на 1: Жарко ПуховскиРомано Болковиќ - 1 на 1: Жарко Пуховски

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.