сезона: 1

епизода: 3

Содржина

У треќој епизоди Суе стиже у Лаос, једну од најсиромашнијих и најслабије развијених држава на Меконгу. Њезино друштво и културу обликовали су и будизам и комунизам, а стољеќима се готово уопќе није мијењала.
Љепота крајолика и топлина овдашњих људи привлаче стране туристе у потрази за аутентичном, неисквареном Азијом. Суе ќе се неколико дана дружити с Боунсомом, рибаром који се преоријентирао на туризам и отворио ресторан на плажи. Посјетит ќе и Луанг Прабанг, некадашњи краљевски град, а данас мјесто на УНЕСЦО-вом попису свјетске баштине.
Лаос ќе се ускоро неповратно промијенити. Граде се големе бране које ќе зауздати снагу ријеке. Након вишемјесечних преговора, Суе је добила допуштење да сними брану Xаyабури, највеќи и најконтроверзнији пројект у Југоисточној Азији. То је прва брана која ќе се изградити у доњем току Меконга. Потпуно ќе обуставити ток ријеке, промијенити водостај, рибама онемогуќити миграцију те угрозити егзистенцију милијуна људи који живе низводно.
Подручје иза бране мјесто је страних улагања у Лаос. Влада је порезним олакшицама привукла кинеске подузетнике који граде туристичко забавиште у тзв. Посебној господарској зони Златног трокута..

Слики

Ријеком Меконг са Суе ПеркинсРијеком Меконг са Суе ПеркинсРијеком Меконг са Суе ПеркинсРијеком Меконг са Суе ПеркинсРијеком Меконг са Суе ПеркинсРијеком Меконг са Суе ПеркинсРијеком Меконг са Суе ПеркинсРијеком Меконг са Суе ПеркинсРијеком Меконг са Суе Перкинс

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.