Оценка на корисникот: 10/10

сезона: 1

епизода: 4 - Cyborg Revolution

Содржина

Сви смо видјели киборге у холивудским хитовима. Но испоставља се да та измишљена створења и нису тако невјеројатна. Уствари, ова епизода представља "живог киборга", који је у доби од четири мјесеца био најмлаѓи Американац опремљен миоелектричном руком. А у једној иноваторској инжењерској установи инжењери развијају биотехнологије које додатно могу побољшати такву високу технологију омогуќујуќи механичким протезама нешто невјеројатно: физички осјет додира! Друге инжењерске твртке припремају моќне егзоскелете који и обнављају и повеќавају моќ људског тијела... побољшавајуќи живот парализиранима и преображавајуќи радну снагу. Али пријеломна је точка увести стројеве у људско тијело. Неконвенционални "трансхуманист" представљен у епизоди инсталира једној особи у длан чип. Он дјелује као кључ који откључава врата, дословно и фигуративно. Но интеграција мозга и строја доноси највеќе изазове и највеќе награде. Врхунски неурознанственици и технолози откривају како рачунални чипови могу ступити у изравну интеракцију с људским мозгом, на начине који не само оспособљују, него омогуќују и "читање мисли" у стварном времену. Изванредно је то што пионирска технологија "рачунално потпомогнута телепатија" остварује немогуќе. Њоме се може само преко испитаникова ума контролирати тијело друге особе. Такве технологије утрт ќе пут кибернетичкој револуцији.

Слики

Стварање будуќностиСтварање будуќностиСтварање будуќностиСтварање будуќностиСтварање будуќностиСтварање будуќностиСтварање будуќности

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.