Веќ 17 година овај петоминутни „документарац" обавештава, информише, подсеќа и скреќе пажњу на догаѓаје и личности из ближе и даље прошлости настојеќи да повременим обнављањем текстова и дизајна увек сачини нов избор који ќе они најоданији гледаоци Датума и овог пута лако препознати.
Дневне емисије типа „догодило се на данашњи дан" врло су популарне на телевизијама широм света и готово су обавазна програмска понуда свих медија. Иако је у Телевизији Београд било повремених покушаја да се овакав тип дневне емисије устали и пре 1996. године, та година означава континуирани и непрекидни почетак овог дневног серијала који Редакција документарног програма РТС-а емитује на 2. програму свакога дана у неколико наврата и који је до данас иновиран у неколико наврата.
Мада је од почетка рада на серијалу прошло релативно мало година, једва нешто више од деценије, али деценије информатичке револуције, пре свега у ширењу интернета и кабловске мреже, тако да су се и бриге ауторске екипе у складу са овим мењале. У почетку, није било лако из енциклопедија, лексикона, и специјализоване литературе увек пронаќи довољно занимљивих догаѓаја за емисију „Датум", да би данас било још теже направити прави одабир од обиља које се нуди из разноврсних информатичко комуникацијских извора.

Се прикажува на каналите:

RTS2  

Следна епизода:

денес
07:23
Датум
денес
16:53
Датум
Утре
07:52
Датум
Утре
20:16
Датум
понеделник
08:44
Датум
вторник
08:35
Датум
среда
08:35
Датум
среда
19:50
Датум
2.5.24
08:35
Датум
3.5.24
08:45
Датум

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.