Содржина

Почела је монополизација свјетских залиха воде. Голдман Сацхс, ХСБЦ, УБС, Аллианз, Деутсцхе Банк, БНП, инвестицијски фондови и хедге фондови убацују се у бизнис с водом коју смо веќ почели називати плавим златом. Ако гледамо на Земљу као на големи природни резервоар, мање од 1% њезиних залиха чини текуќа слатка вода, која се може изравно рабити у пољопривреди, индустрији и коју човјек може пити. Овај мали постотак постао је нови елдорадо за улагаче 21. стољеќа. Све највеќе звијезде Wалл Стреета окренуле су се тврткама које дјелују на подручју воде. Мапирају резервате на свим континентима како би анализирали омјер измеѓу трошкова и добити и покушавају стеќи власништво над ледењацима, језерима или поsемним водама.
Овај документарни филм жели указати на опасност којој се људи и владе излажу када допусте финанцијашима да се домогну тако виталног ресурса као што је вода.

Сцеарист:
времетраење: 88 мин

Слики

Господари водеГосподари водеГосподари водеГосподари воде

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.