poster

Снијег у коловозу

Snow in August (2001)

Драма | Канада, САД
Режисер: Richard Friedenberg

рејтинг: 6.1/10
Оценка на корисникот: 10/10

Содржина

У Неw Yорку, негдје у двадесетом стољеќу, призван је наднаравни херој из старих жидовских легенди да заштити дјечака и рабина од пријетње којој су се сами немоќни одупријети.
У Брооклyну, у љето 1947. Мицхаел Девлин (Петер Тамбакис, "Шесто чуло") дјечак ирског поријекла, који је веќ дуго жртва школских насилника, једини је свједок премлаќивања власника дуќана, Жидова, од банде зване Фалцонс. Преплашени дјечак повјери се једино својој мајци, удовици (Лолита Давидовицх) која му обеќа да ќе Бог казнити кривце. Иако схваќа да мора властима пријавити што је видио, Мицхаел оклијева знајуќи да ќе тада трпјети још горе малтретирање но иначе. Мучен кривњом, Мицхаел одлучи помоќи рабину (Степхен Реа) у невољи те се с њим убрзо спријатељи. Дјечак му повјери своју тајну, а за узврат, рабин њему открије чиме се доиста бави. Он, наиме, проучава мистерије Кабале помоќу које може стварати чуда какво је, на примјер, снијег у коловозу. Но највеќе од свих чуда која може призвати је створење познато као Голем - биќе из легенди, направљено од глине, а створено да брани невине од зла. Кад рабин Хирсх постане ловина Фалцонса, Мицхаел је тај који мора призвати Голема. И док се сјена насиља надвија над његовим сусједством, Мицхаел полаже све наде у страшну жидовску легенду да му помогне суочити се са својим мучитељима и провести правду.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.