рејтинг: 6.4/10
Оценка на корисникот: 6.6/10
(5 гласови)

Содржина

Прича о сасвим другачијем одрастању на планини с пописа УНЕСЦО-ове природне баштине, у свијету без рачунала и интернета, гдје се за дописивање још увијек користи папир и оловка. Школарци у богатој Швицарској сваки дан десет километара пјешаче до школе, нису опсједнути Фацебооком, а омиљене игре су им оне у природи. Уз то, ова дјеца суверено управљају пољопривредним стројевима, помажу на фармама својих родитеља и живе живот који је градској дјеци потпуно незамислив. Кроз искуства дјеце доживљавамо што значи кад се одједном појави вук или јастреб и зграби кокош или како се дјеца суочавају с хировима времена.
Редатељица Алице Сцхмид годину дана живјела је у нестварном пејзажу око села Ромоос, фокусирајуќи се на детаље које тамошњи живот чине тако посебним. Мистичност планини Напф дају и свеприсутне легенде које кажу да се грмљавина заправо ствара у оближњем понору Аензилоцх, а свему томе кумују и древни демони.
АЛИЦЕ СЦХМИД роѓена је 1951. у Лузерну. Студирала је шпањолски и талијански. 1996. оснива Цине А.С.Лтд. у Зüрицху. Приповиједа приче из цијелог свијета, увијек из перспективе дјеце. Њезини филмови су освојили бројне меѓународне награде (злато у Биарритзу, Ерицх Кäстнер награду у Берлину, сребро у Неw Yорку). Са својим првим романом "Тринаест је мој број" освојила је Књижевну награду Средишње Швицарске.

Улоги
Сцеарист:
времетраење: 91 мин

Слики

Дјеца с планине НапфДјеца с планине НапфДјеца с планине НапфДјеца с планине НапфДјеца с планине НапфДјеца с планине НапфДјеца с планине НапфДјеца с планине Напф

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.