Содржина

Станислав Бинички је композитор највише извоѓене композиције у историји српске музике. Иако никада није био званична химна, нема Србина којем „Марш на Дрину" не изазове емоције.
Али је његов пут кроз протеклих сто година био периодично посут трњем и звездама - од еуфоричног слављења, преко заборава, уметничке инспирације за истоимени филм, комунистичких забрана извоѓења, до победоносне ренесансе у пуном сјају, претходних година.У музичко-играном филму посвеќеном породици Бинички, ауторска екипа је бајковитим приступом догаѓајима и времену с почетка двадесетог века осликала своју причу. Борка Томовиќ и Бода Нинковиќ, заједно са децом Доротеом Ѓанетаки, Матејом Ѓукиќем и још десетак њих, у различитим улогама представили су нам музику Биничког која је пронаѓена у Фонотеци Радио Београда. Филм је обогаќен и најсавременијим постпродукцијским захватима (монтажа слике и звука, компјутерска анимација), а ове године представља РТС и Србију на престижном фестивалу Златна ружа. Школска редакција Образовно-научног програма РТС-а и овим пројектом показује вољу и снагу да врати репутацију коју је имала у својим златним временима.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.