Содржина

У спорту смо навикли на невероватно. Али немогуц́е је нешто сасвим друго. 11. фебруара 1990. године, иако су шансе биле 42 према 1, немогуц́е се догодило у боксерском рингу у Токију када је Џејмс „Бастер“ Даглас победио Мајка Тајсона и постао шампион света у тешкој категорији.
ЕСПН-ов документарац "30 за 30" открива колико је то било невероватно. Прича почиње у Колумбусу у Охају, где је Даглас одрастао као син боксера. Његов отац га је тренирао и водио да постане један од десет најбољих боксера средином 1980-их. Али га је засенио успон „гвозденог” Мајка Тајсона, који је постао светски феномен када је постао непоражен и неприкосновени шампион света. Када је њихов меч договорен, Дагласу нико није дао шансу. Сматрали су га малом препреком за шампиона на путу до вец́их мечева. Али тог дана, низ невероватних околности резултирао је незамисливим исходом. Ако сте 1990. године били љубитељ спорта, никада нец́ете заборавити где сте били када сте чули исход меча измеѓу Тајсона и Дагласа. Уосталом, рекли су да је то немогуц́е.

Слики

42 према 1

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.