poster

Pustolovina u Hrvatskoj: Surfom od Knina do Mljeta - 1. dio

Pustolovina u Hrvatskoj (2003)

Dokumentar | Kroaci

Ku ta shikojmë
Shfaqja nuk është në dispozicion

SEZONI: 1

EPISODI: 17 - Surfom od Knina do Mljeta - 1. dio

PëRMBLEDHJE

Dovesti Knin u vezu s Jadranom i normalnim "morskim" jedrenjem na dasci naizgled je nemoguće. No s ciljanom namjerom da takvom pustolovinom, prvom u kratkoj povijesti hrvatskoga "adventure turizma", potaknemo zanimanje za upoznavanje i doživljaj tih krajeva na neobični način - to je postalo moguće.
Trojica iskusnih surfera, koji su prejedrili Jadran uzduž i poprijeko, prihvatili su dosad najveći izazov: "morskom" daskom za jedrenje svladati 73 km dugačku rijeku Krku, njezine plićake, vodopade i kanjone. Što gurajući surfove kroz gustiš podvodnog bilja, što "veslajući" jedrima po zraku u bezvjetrici, a na nekim dijelovima i normalno jedreći, krenuli su od samog izvora Krke. Prošavši Roški slap, jezero Visovac s franjevačkim samostanom, Skradinski buk i Šibenski kanal zajedrili su Jadranom i stigli do otoka Brača i glasovite pustinje Blaca, drugog samostana na tom neobičnom windsurfingu.

Fotot

Pustolovina u HrvatskojPustolovina u HrvatskojPustolovina u HrvatskojPustolovina u HrvatskojPustolovina u Hrvatskoj

Rishikime


Ska rishikime

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.