SEZONA: 2

EPIZODA: 12

SADRžAJ

Tkivo donatora koje primatelj ne odbacuje - decelularizacija za regenerativnu medicinu; acelularni biološki skeletoni - Eileen Ingham i John Fisher, finalisti Nagrade za europskog izumitelja u kategoriji znanstvenih istraživanja.
Britanska imunologinja Eileen Ingham i bioinženjer John Fisher izumili su proces decelularizacije koji je postao poznat kao tehnologija dCELL®. U tom procesu uklanja se DNK i stanični materijal iz ljudskog i životinjskog tkiva kako bi ostao biološki skeleton koji se može popuniti pacijentovim vlastitim stanicama.
dCELL funkcionira tako da se nježno ispere darovano tkivo kako bi ostala organska struktura koja ima isti oblik i funkciju kao originalno tkivo, ali bez stanica. Takav "biološki skeleton" ima dvije prednosti: regenerira se i ne uzrokuje imunološku reakciju koja se često javlja kad se strani biološki materijal unese u ljudsko tijelo.
Tijelo zato može upotrijebiti takav skeleton kako bi stvorilo novo tkivo. Ta metoda trenutačno se koristi za liječenje rana, zamjenu srčanog zaliska i u ortopediji i kirurgiji.

Fotografije

Nagrada za europskog izumitelja: Eileen Ingham, John Fisher CBENagrada za europskog izumitelja: Eileen Ingham, John Fisher CBENagrada za europskog izumitelja: Eileen Ingham, John Fisher CBENagrada za europskog izumitelja: Eileen Ingham, John Fisher CBENagrada za europskog izumitelja: Eileen Ingham, John Fisher CBENagrada za europskog izumitelja: Eileen Ingham, John Fisher CBENagrada za europskog izumitelja: Eileen Ingham, John Fisher CBENagrada za europskog izumitelja: Eileen Ingham, John Fisher CBE

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Otkrieni tajni

    image
  • Kvadrat

    image
  • Studentski grad

    image
    Emisija Studentski grad namijenjena je sadašnjim, bivšim, ali i budućim studentima te njihovim brižnim, zainteresiranim ponekad i zabrinutim roditeljima. Ova...
  • Velika iluzija

    image
    Zabavni, strašni, hrabri, tužni, uzbudljivi, drski, crno-beli, u boji, domaći, strani, drugačiji, omiljeni, komercijalni, umetnički - svi filmovi i sve o...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.