Zabavni, strašni, hrabri, tužni, uzbudljivi, drski, crno-beli, u boji, domaći, strani, drugačiji, omiljeni, komercijalni, umetnički - svi filmovi i sve o filmovima u autorskoj emisiji Sandre Perović.
Američki reditelj Brajan de Palma dao je svoju definiciju filma kao iluzije, tvrdnjom da kamera laže sve vreme, 24 puta u sekundi. Tako se suprotstavio definiciji svog ranog francuskog uzora Žana Lika Godara koja glasi da je fotografija istina, a film istina u 24. sličice u sekundi. Kako god - laž ili istina, film doživaljavamo kao san, kao pokretne slike u kojima uživamo, kao iluziju.
Emisije o filmu u duhu su tradicije Televizije Beograd. "Velika iluzija" se na informativan, zabavan, ali i analitičan način bavi filmskim aktuelnostima na našoj i inostranoj sceni - recentna produkcija, festivali, filmski događaji, vesti, top lista gledanosti. Sadrži ekskluzivne sadržaje - posvete respektabilnim autorima i intervjue sa eminentnim svetskim i domaćim stvaraocima. Jedan segment posvećen je istoriji svetske i domaće kinematografije."Velika iluzija" se prikazuje subotom u okviru Filmskog maratona na Drugom i uveče na Prvom programu RTS-a.

Emitira se na kanalima:

RTS3  RTS2  RTS1  

Bilo na kanalima:

RTS SVET  

Sljedeće epizode:

četvrtak
21:20
Velika iluzija
petak
05:40
Velika iluzija ®
subota
14:45
Velika iluzija
31. 05. 2020.
23:30
Velika iluzija
PREPORUKE
  • Hollywood: Na snimanju (2003)

    sutra
    image
    Svakog tjedna „Hollywood: Na snimanju“ donosi izvještaje sa setova triju velikih filmskih produkcija, uključujući snimke akcijskih scena te intervjue s glumcima i...
TOP LISTE

Prijavi se

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.