SEZONA: 2

EPIZODA: 13

SADRžAJ

Zatvoreni sustav za tuširanje koji štedi vodu i energiju - Mehrdad Mahdjoubi, finalist Nagrade za europskog izumitelja 2018 u kategoriji Malih i srednjih poduzetnika.
Švedski industrijski dizajner Mehrdad Mahdjoubi izumio je zatvoreni sustav za tuširanje koji štedi vodu tako što je filtrira i nanovo upotrebljava te tako troši i do 90% manje vode i 80% manje energije nego običan tuš.
Obični tuševi u Europi obično potroše oko deset litara vode na minutu, što znači da se za tuširanje od deset minuta potroše sto litara vode. Na to otpada trećina dnevne kućne potrošnje vode, a i više za ljude koji se često tuširaju.
Budući da za samo nekoliko minuta prilikom tuširanja ispiremo sapun i šampon s tijela, većina vode koja oteče u odvod je manje-više čista. Umjesto da baca tu čistu vodu, Madjoubijev tuš koji je dobio ime po švedskoj riječi za oazu, a razvija ga njegova tvrtka Orbital Systems, služi se digitalnom tehnologijom kako bi cirkuliralo ne više od pet litara vode tijekom jednog tuširanja.

Fotografije

Nagrada za europskog izumitelja: Mehrdad MahdjoubiNagrada za europskog izumitelja: Mehrdad MahdjoubiNagrada za europskog izumitelja: Mehrdad MahdjoubiNagrada za europskog izumitelja: Mehrdad MahdjoubiNagrada za europskog izumitelja: Mehrdad MahdjoubiNagrada za europskog izumitelja: Mehrdad MahdjoubiNagrada za europskog izumitelja: Mehrdad MahdjoubiNagrada za europskog izumitelja: Mehrdad Mahdjoubi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Studentski grad

    image
    Emisija Studentski grad namijenjena je sadašnjim, bivšim, ali i budućim studentima te njihovim brižnim, zainteresiranim ponekad i zabrinutim roditeljima. Ova...
  • Otkrieni tajni

    image
  • Kvadrat

    image
  • Info scena

    image
    Emisija na potpuno nov način predstavlja detalje iz života poznatih ličnosti. Ovo je celebrity emisija kojoj će ljudi verovati. Sve poznate ličnosti imaju isti...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.