Gastroputopisna emisija Slatka kuharica spaja tradicionalne recepte naših baka sa suvremenom interpretacijom slastičarke Petre Jelenić.
U svakoj epizodi Petra posjećuje novi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici, pronalazi majstore tog recepta i otkriva kako se slastice izrađuju na tradicionalan način te male, ali vrlo važne tajne u pripremi.
Inspirirana tradicijom, susretima i prirodnim ljepotama mjesta koje je posjetila, Petra odlazi u svoju kuhinju gdje priprema novu varijantu slastice. Koristi uglavnom iste sastojke, no Petrina slastica je rezultat okusa, boja, mirisa i oblika kako ih je Petra doživjela na svom putovanju.
Za kraj, novu slasticu će isprobati autor tradicionalne verzije.
PETRA JELENIĆ je diplomirana slastičarka s iskustvom rada u vrhunskim restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu. Rođena je u Zagrebu 1976., nakon završene srednje škole radi u nekoliko restorana i slastičarnica diljem Hrvatske.
Željna novih iskustava i inspiracija, 1999. odlazi u Dubai kao executive pastry chef. Nakon nekoliko godina vraća se u Zagreb gdje danas vodi slastičarnicu Mak na konac. Petra je do sada sudjelovala u nekoliko kulinarskih TV formata. U Slatkoj kuharici, prvom samostalnom TV projektu, spaja ljubav prema tradiciji i strast za stvaranjem novih slastica.

Bilo je na kanalima:

HRTInt.  HTV2  OBN  RTV HB  HTV1  HTV4  

PREPORUKE
  • Pecimo s Miljuschkom

    image
    Omiljena Nizozemka predstavlja svoja omiljena jela.
  • Čini i začini

    image
    Aleksandra Stefanović za sebe kaže da je hedonista i porodični hedonistički kouč, šefica porodične kuhinje, autorka i menadžer Porodičnih gastronomija. U zabavnom...
  • All Inclusive

    image
    Dobrodošli u All Inclusive - emisiju u kojoj ćemo videti dve različite ponude istog hotela. Ko će izvući All Inclusive odlučuje faktor sreće, to jest, koverte...
  • Šareni lonac (2020)

    image
    Kuhar Hrvoje ima pune ruke posla. Istovremeno kuha tri jela i nered je u kuhinji. Na pamet mu padne da bi trebao pomoćnike i odjednom se začuje kuc-kuc na...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.