poster

Divlja kuhinja

Divlja kuhinja

kulinarski | Srbija

Gdje gledati
Televizija uživo

Čuvena anegdota, koju kuvari rado prepričavaju, kaže da su za vrhunski specijalitet potrebni samo so i voda. Najbolji ukusi su u namirnicama koje pripremate. Gastronomska tradicija uči nas da vrhunsko kuvanje nije alhemija već isticanje i ukrštanje postojećih ukusa koji se nalaze u prirodnim sokovima i drugim sastojcima mesa, biljaka i gljiva.
Zato je, polazeći od pretpostavke da priroda prethodi kuvanju, autorski tim Greenfield produkcije, za gledaoce Kitchen TV, pripremio “Divlju kuhinju”, kulinarsko – putopisni serijal kakav do sada nije snimljen u regionu.
Priča “Divlje kuhinje” zasniva se na želji glavnog aktera Branka Cvetićanina (40), profesionalnog kuvara iz Novog Sada, da upozna gastronomsku tradiciju Podunavlja. Njegov domaćin je Ivica Kovač (61), takođe profesionalni kuvar, koji će ga naučiti ne samo načine na koji se pripremaju tradicionalni specijaliteti zasnovani na mesu ribe i divljači, već je spreman da Branka upozna sa mestima u kojima ljudi, još uvek, žive u skladu sa prirodom i njenim ciklusima.
Kako bi došli do najboljih namirnica, neophodnih za specijalitete koje pripremaju, akteri “Divlje kuhinje” susreću se sa ribolovcima, lovcima, seljacima, vinarima, pčelarima, travarima,…. i brojnim drugim autentičnim ljudima sa prostora Podunavlja. Svaka od dvanaest epizoda donosi nam i po jedan originalni recept (riblji paprikaš, perkelt od štuke, dimljena riba, pašteta od fazana, slanina od divlje svinje u medu, meso divlje svinje u vinu i kestenju, glave od soma, šaran u rašljama,….).
Ekipa “Divlje kuhinje” tvrdi da su jedino u prirodi, pored otvorene vatre, moguća kulinarska čuda!

Emitira se na kanalima:

Balkan trip  

Bilo je na kanalima:

KitchenTV  

Sljedeće epizode:

sutra
06:06
DIVLJA KUHINJA - 20020701_001244
PREPORUKE
 • Škufova spiza

  image
  Ekskluzivni šou Tomislava Škunce – Škufa, jednog od najcenjenijih hrvatskih šefova i food stilista. Serijal donosi obilje fantastičnih specijaliteta serviranih na...
 • Francuska avantura Džejmsa Martina (2020)

  image
  James Martin's French Adventure is a documentary show following the famous chef on a special culinary adventure in France, traveling in a Citroen previously...
 • Cotto e mangiato (2016)

  image
 • Kuhar van dužnosti (2022)

  image
  Internationally renowned chef, Mark Moriarty, presents easy-to-follow recipes while cooking simple but fantastic dishes.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.