Premda Švicarska podsjeća na otočić usred Europe, ona se sastoji od nevjerojatno raznolikih pejzaža i vrlo različita stanovništva. Krećemo u otkrivanje tog iznimnog područja u kojem se više od pedeset vrhova viših od 4000 m uglavnom nalazi u Bernskom gorju i Valaisu. U tim je krajevima većina od više od 1500 ledenjaka među kojima je i Aletsch, najveći alpski ledenjak koji se ubraja u UNESCO-vu svjetsku baštinu. Impresivne planine kao što su Eiger, Monte Rosa i slavni Matterhorn dominiraju švicarskim krajolikom i pravi su raj za trekere, alpiniste i skijaše. Tijekom ljeta i zime nadlijećemo Interlaken i njegove planinske pašnjake, prolazimo iznad sela Grindewald, pa masiv Jungfrau, zatim se spuštamo niz ledenjak Aletsch i prelazimo rijeku Rhône te nadlijećemo snježne vrhunce Valaisa, skijališta Zermatt i Verbier, a putovanje završavamo u Gstaadu i Château d'Oexu. Na svakoj etapi našeg zračnog proputovanja susrećemo neobične osobe.

Bilo je na kanalima:

HTV2  HTV1  

PREPORUKE
  • Building the Ultimate (2020)

    image
    Reveals the engineering secrets built into six modern wonders - from Europe's fastest passenger train and largest luxury cruise ship, to North America's toughest...
  • China Uncovered

    image
  • Žarište Zemlja

    image
    Žarište Zemlja - Ljepota stvaranja i rat čovjeka protiv života.
  • Religijski program

    image
    Pratite zanimljivije sadržaje koji nastoje približiti vjerovanja, duhovnost i kulturu naroda, koji vijekovima žive na prostoru Balkana.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.