poster

Šetnja sa slonovima: Migracija mužjaka slonova, Prelazak slane ravnice

Walking with Elephants (2020)

dokumentarni, putovanja, priroda | Ujedinjeno Kraljevstvo

Ocena korisnika: 5.5/10
(2 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - Migrating Bull Elephants, Crossing the Salt Pans

SINOPSIS

Druga etapa 650 dugog pješačenja Levisona Wooda kroz Bocvanu pokazuje se kao moguće najtežim dijelom ekspedicije: devet dana praćenja mužjaka na putu dugom 260 kilometara preko slanih ravnica Makgadikgadija, preko pograničnog grada Gweta, do ruba Okavanga, gdje se trebaju sresti sa ženskim krdima u bujnoj delti. Osim slonova, nitko još nije prešao cijelu ovu rutu pješice.
Makgadikgadi je jedna od najvećih slanih ravnica na svijetu, lijepa, prostrana i ogoljena divljina koja se proteže dokle pogled seže. Ovdje se živi u neizvjesnosti, ako života uopće ima. Teško je opstati, a ispod slane kore tlo je od mokre gline. Kane pokazuje Levu kako se narod San služi glinom za izradu tradicionalnih posuda.
Kane uočava tragove slonova u slanim ravnicama, za koje kaže da su otisci dvaju krupnih mužjaka - možda četrdeset godina starosti. Miljama bez vode, slonovi se moraju kretati brzo ili ih čeka sigurna smrt. Napokon, Lev i Kane sustižu pet mužjaka i približe im se na samo dvadeset metara.
Izvan sezone parenja mužjaci su rijetko agresivni, ali jedan mladi mužjak u nazočnosti dvoje ljudi vidi priliku da isproba svoju snagu i dokaže se ostalim mužjacima.

Producent: Alexis Girardet

Fotografije

Šetnja sa slonovimaŠetnja sa slonovimaŠetnja sa slonovima

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
  • NASA: Nerazjašnjeni slučajevi (2012)

    image
    Nepoznati leteći objekti snimljeni NASA-inim kamerama, piloti koji su vlastitim očima primjetili tajanstvena svjetla, neobične sjene na Marsu - sve su to fenomeni...
  • Warship: Life at Sea (2018)

    image
    Revealing documentary series about the Royal Navy destroyer HMS Duncan, following life on board for her crew of two hundred and eighty.
  • Viaje al centro de la tele (2013)

    image
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.