poster

Plava ptica: Osmanovi neobični izumi

Plava ptica

dečji | Srbija

Ocena korisnika: 4/10

SINOPSIS

Kakvi su konji lipicaneri? Gde se jedu žganci? Koliko dnevno čovek ima misli? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, otkrijte u novoj epizodi 16. sezone "Plave ptice" u subotu, 29. februara, u 12.05, na Prvom programu RTS-a!
U ovoj epizodi, Osman će uporno pokušavati da postane naučnik. Zato će praviti razne naobične izume, od glavobrana i činijeje, pa sve do čašeše. A zašto su ga uopšte spopali ti izumi i čemu oni služe, e to samo Osman zna.
Pošto Osmanu izumiteljstvo nikako ne ide od ruke, Borka će pokušati da ga oraspoloži jednim putovanjem. Zato će otići u Sloveniju, gde će otkriti svašta o slovenačkim jezerima, planinama, hrani i legendama.
Ali Osmanu neće biti lakše. Nerviraće ga i gospođa Ž sa svojim komentarima, i gospodin Dž sa pitalicom. Neće moći da ga oraspoloži ni hrana od naše kuvarice, ni Borkina zahvalnost kada joj bude crtao pojam koji ona ne može da upamti. Čak će misliti i da su se gusari namerno urotili protiv njega jer su baš danas, od svih dana, odabrali da istražuju pojam "mozak". Eto, tako će Osman razmišljati.
A onda će stići jedno pismo, a sa pismom i gosti iz Naučno-obrazovnog centra za decu i mlade, i sve će se odjednom razdaniti. Zato nas gledajte u subotu 29. februara, u 12.05. na Prvom programu Televizije Srbije!
Urednice i scenaristkinje emisije su Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelji Igor Basorović, Katarina Rogić i Ivan Milanović, kompozitor Dragoljub Ilić, scenograf Mira Andrejević, kostimograf Irina Mitrinović, a glumci Borka Tomović, Osman Ahmed, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović.
Let, let!

Fotografije

Plava ptica: Osmanovi neobični izumiPlava ptica: Osmanovi neobični izumiPlava ptica: Osmanovi neobični izumiPlava ptica: Osmanovi neobični izumiPlava ptica: Osmanovi neobični izumiPlava ptica: Osmanovi neobični izumiPlava ptica: Osmanovi neobični izumiPlava ptica: Osmanovi neobični izumiPlava ptica: Osmanovi neobični izumiPlava ptica: Osmanovi neobični izumiPlava ptica: Osmanovi neobični izumiPlava ptica: Osmanovi neobični izumiPlava ptica: Osmanovi neobični izumi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Briko

    image
    Meet Briko and his best friend Hepi! Every episode, they'll open a new mystery box, packed with artistic projects for you to try! Don't miss Briko.
  • Baumhaus (2004)

    image
  • Dreamy Nights

    image
    Flowers, Ocean, Magic Stars, Songs & Rhymes, Night Sky.
  • Moon and Stars

    image
    Starry Nights, Sky, Magic Stars, Milky Way, Songs & Rhymes, Ocean
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.