poster

Ovo je Srbija

Ovo je Srbija (2015)

informativni | Srbija

SINOPSIS

Više od stotinu mladih starosti u4 opštine Jablaničkog okruga dobilo je ovih dana sredstva za započinjanje ili unapređenje sopstvenog posla. Reč je o projektu "Radimo za bolju budućnost dece" vrednom 67 miliona dinara koji podržava kabinet ministarke zadužene za demografiju i populacionu politiku. O efektima ovih mera, izveštava Svetlana Panić Conić.
Kakve su perspektive i kakav je život mladih u selima Suvo grlo i Banje u opštini Srbica. Mesto gde se okupljaju i druže je srednja tehnička škola. Srbi zaposleni u privremenim organima upravljanja u Srbici godinama pokušavaju da obezbede sredstva da se izgradi hala ili sportski teren gde bi deca mogla da se bave sportom. Na terenu Ratko Bečki.
Na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu dodeljuju se se "Zlatni indeksi" generaciji koja je je fakultet upisala pre pola veka. Na tom fakultetu školovao se kadar, najpre za potrebe Zastave, Fijata, a sada Simensa. Izveštava Nevenka Djelić.
Teatar Hrista Botev iz Dimitrovgrada obeležava 130 godina od osnivanja. Ansambl igra predstave na bugarskom, srpskom i dijalektu. U toku je i Balkan teatar fest na kome učestvuje 8 pozorišta iz Srbije i Bugarske.
Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta
Pratite nas na Jutjub kanalu i Fejsbuku
Urednici emisije: Ljiljana Ivanović i Dane Ilić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

Fotografije

Ovo je SrbijaOvo je Srbija

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vreme RTS

    image
    Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
  • Talking Business (2015)

    image
    BBC presenters, based in the world's most dynamic cities, discuss with the most important and influential people from the world of business and finance, the key...
  • N1 Newsroom

    image
    U novu sezonu N1 televizija krenula je novim projektom. Emisija N1 Newsroom pod voditeljsko-uredničkom palicom dugogodišnjeg novinara i urednika Domagoja...
  • Headline News

    image
    Russia Today delivers latest news on current events from around the world.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.