poster

Medičijevi, gospodari Firence

Medici: Masters of Florence (2016)

ratni, dramski, istorijski, romantični, triler, biografski, misterija | Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska

Ocena korisnika: 10/10

EPIZODA: 5

SINOPSIS

Italija, 15. vek, iznenadna smrt Đovanija de Medičija, trgovca i bankara čuvene loze Mediči, potresa Firencu. Njegovi sinovi Kozimo i Lorenco nalaze se u samom srcu dešavanja i prikrivaju opasnu tajnu – da je Đovani zapravo ubijen. Samo jedan od njih može biti glava porodice a igrom sudbine ta titula će pripasti umetniku u duši i večitom sanjaru – Kozimu. Međutim, oni će se naći opkoljeni očevim neprijateljima koji žele da preuzmu vlast nad Firencom. Prvi u redu i najveći od svih je svakako Rinaldo Albici, čovek koji se nalazi na čelu plemićke frakcije i ima za cilj ne samo da ne dozvoli uspon srednje klase (koju favorizuju Mediči), već i da stane na put Kozimovoj viziji Firence.
Pored velikih opasnosti koja preti njihovim životima ali i opstanku porodice, braća Kozimo i Lorenco moraće da se suoče i izbore sa svojim različitim temperamentima i usklade svoje razlike. Burni će biti i njihovi privatni životi, a posebno Kozimov brak sa Kontesinom de Bardi koji je formiran kao politički savez, ali je sazreo u neverovatno partnerstvo, a koji će doživeti veliki ispit za vreme njegovog egzila u Veneciji.
Preplitanjem puteva budućnosti i prošlosti imamo uvid u živote dva brata, kako u danima kada su bili mladići tako i u kasnijim danima kada su odrasli ljudi i njihovu brobu za zadržavanje sopstvenog identiteta koji se kosi sa onim što je njihov otac bio. Mladi Kozimo će čak u Rimu upoznati umetnika, Donatela (kasnije jednog od najvećih umetnika na svetu čija su dela odolela stubu vremena i ostala do danas) koji će ga obučiti da bude umetnik… Sve vreme, teška krivica kompromisa koje pravi sam sa sobom i zlo učinjeno za dobrobit porodice pritiska Kozimovu dušu… On mora da odluči koliko je daleko spreman da očuva svoju viziju Firence, viziju koju danas znamo kao renesansu….

Fotografije

Medičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari FirenceMedičijevi, gospodari Firence

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Viktorija (2016)

    image
    „Viktorija“ prikazuje rane godine vladavine jedne od najvećih britanskih kraljica. Zasniva se na stvarnim događajima i kraljičinim dnevnicima koji pružaju...
  • Jadnici (2018)

    image
    Televizijska adaptacija klasičnog romana Viktora Hugoa. Serija prati živote i međusobne odnose nekoliko francuskih likova u dvadesetogodišnjem periodu ranog 19....
  • Na Dobre I Na Zle (1999)

    image
    Polish medical drama. Real medical cases filled with twists, turns and surprises. The focus of the narrative is on the life of doctors and nurses.
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.