Tajne ljudskog glasa: dokumentarni film

Mysteries of the Human Voice (2014)

dokumentarni | Australija
Reditelj: Stefan Moore

Gde gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocena: 6.1/10

SINOPSIS

Ljudski je glas anatomsko čudo i naše je jedinstveno obilježje. Glas smatramo ogledalom duše i poput otiska prsta, on je jedinstven. Tijekom evolucije glas je bio ključan za preživljavanje naše vrste. Na temelju glasa biramo prijatelje, ljubavnike i vođe te izražavamo naše najdublje emocije. Pa ipak, znanstvenici danas usavršavaju nove bezglasne tehnologije, ali stvaraju i umjetne glasove koje doživljavamo stvarnima. Nalazimo li se na početku jedne nove ere u kojoj ćemo više komunicirati s računalima i robotima nego s ljudima? Želimo li doista voditi razgovor s nečim neživim?

Ljudski glas nastaje u složenome mišićnom organu koji se razvijao 200.000 godina. U moderno doba znanstvenici su glas uspjeli zabilježiti, odašiljati i reproducirati pomoću naprednih računalnih tehnologija. Ali zasad se nijedna kombinacija umjetno stvorenih zvukova ne može mjeriti sa složenošću ljudskoga glasa, niti može u nama izazvati jednako snažne emocije. Naše su glasove oblikovala evolucija i kulturna tradicija. U ovo moderno doba računala, robota što govore i globalnih komunikacija, hoće li ljudski glas opstati i ostati takvim kakvoga poznajemo?

Fotografije

Tajne ljudskog glasa
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.