poster

Fake or Fortune: Constable

Fake or Fortune? (2010)

dokumentarni, umetnički | Ujedinjeno Kraljevstvo
Reditelj: Robert Murphy

SEZONA: 3

EPIZODA: 2 - Constable

SINOPSIS

U ovoj epizodi prihvaćamo dvostruk izazov i istražujemo čak dvije slike. Je li riječ o izgubljenim djelima jednog od najomiljenijih britanskih umjetnika, Johna Constablea?
Gillie Dance je sliku Lukobran u Yarmouthu držala ispod kreveta u svome domu u Londonu i nikad nije povjerovala da je to djelo Johna Constablea, no naš se tim poveseli kad sazna da je prethodni vlasnik bio blisko povezan s obitelji Constable.
Druga slika, Plaža u Brightonu, visjela je u prestižnom Bostonskom muzeju likovnih umjetnosti, no početkom 1990-ih prodana je za djelić moguće vrijednosti. Ugrabili su je američki odvjetnik Tom Toppin i njegova žena Bernie, no ni dan-danas nisu uspjeli dokazati da je slika autentična. Philipu se čini da bi dokaz mogao pronaći na drugim Constableovim slikama iz američkih galerija - no hoće li se stručnjaci složiti?
Nevolja je u tome što je Constable jedan od najkrivotvorenijih britanskih slikara. Analiza boje pokazat će da jedna od slika ima mutnu prošlost, a rendgenska snimka tim će dovesti do najvećeg iznenađenja u povijesti serije.

Fotografije

Fake or FortuneFake or FortuneFake or FortuneFake or FortuneFake or FortuneFake or FortuneFake or FortuneFake or FortuneFake or Fortune

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Warship: Life at Sea (2018)

    image
    Revealing documentary series about the Royal Navy destroyer HMS Duncan, following life on board for her crew of two hundred and eighty.
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
  • NASA: Nerazjašnjeni slučajevi (2012)

    image
    Nepoznati leteći objekti snimljeni NASA-inim kamerama, piloti koji su vlastitim očima primjetili tajanstvena svjetla, neobične sjene na Marsu - sve su to fenomeni...
  • Jedno djelo (2017)

    image
    13 osmominutnih emisija bave se nastankom i značenjem nekoga djela suvremene hrvatske likovne umjetnosti - performansom, instalacijom, slikom, skulpturom ili...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.