SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - Splendor in the Yukon, Kluane National Park

SINOPSIS

Serija o američkim i kanadskim nacionalnim parkovima vodi nas na daleki sjever - netaknutu, nenaseljenu, nepreglednu i samotnu divljinu punu neistraženih tajni. Nacionalni park Kluane osnovan je 1972. u jugozapadnom Yukonu i zauzima područje veliko gotovo poput Belgije. Krase ga spektakularni Mt. Logan, najviša kanadska planina koja se uspinje do 5959 metara i najveće ledenjačko polje izvan polarnog područja. Pogled na velike komade leda koji se odlamaju i padaju u more oduzima dah. Kad ga gledamo s broda, ledenjačko polje izgleda poput velikog zida, a s kopna se čini da se pruža u beskonačnost. Daleko od civilizacije, Emma iz sjeverne Njemačke ostvarila je san. Zaposlenica je Kanadskih nacionalnih parkova i radi u osamljenom mjestašcu Haines Junction, smještenom doslovno na kraju puta.
Thor, Holger i Emma Nijemci su koji se ne žele odreći iskustva u prirodnom prostranstvu. Što njih - i druge njemačko-kanadske znanstvenike i rendžere - pokreće u svakodnevnom životu na hladnom sjeveru i divljem zapadu? Kako opisuju i doživljavaju aktualnu ulogu velikih nacionalnih parkova?
Snimateljski tim cijelu će godinu pratiti te junake u divljini Kanade - od proljetnog otapanja snijega preko intenzivnog ljeta sve do dolaska zime.

Fotografije

Čudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljinaČudesna divljina

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.