Ocena korisnika: 6.6/10
(11 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 10 - I POSLIJE TITA, TITO

SINOPSIS

Posljednja epizoda serije donosi niz skrivanih dosjea o likvidacijama hrvatskih emigranata, među njima i Inina direktora Stjepana Đurekovića: kako je Služba državne sigurnosti (bivša Udba) vrbovala ubojice, kako su se pripremale akcije te tko je, najvažnije, odobravao atentate! Tako u presudi Višega njemačkog suda u Münchenu, prešućivanoj u nas, doslovce stoji: 'Do Titove smrti 1980. godine on je osobno donosio potrebne odluke. Nakon toga su za naredbe likvidacija bili zaduženi nositelji političkih funkcija u okviru pojedinih izvršnih komiteta Saveza komunista'.
Na kraju serije otkriva se i kako su se Udba i KOS (vojna kontraobavještajna služba) planski uključile u proces raspada Jugoslavije i stvaranja nacionalnih država! Prvi cilj: biti amnestiran za sve dotadašnje zločine. Drugi cilj: zauzeti pozicije u novom sistemu, zadržati povlastice te utjecaj na političko-gospodarske tokove. U tom kontekstu analitičari tumače i činjenicu da je dr. Franji Tuđmanu hrvatska (republička) Služba državne sigurnosti još 1987. - daleko prije nego ostalim političkim zatvorenicima - izdala putne isprave!
Scenarij i adaptacija igranih scena: Andrej Rora
Sinopsis: Obrad Kosovac
Proizvodnja: Intermedia grupa za HTV, 2012.

Fotografije

Jugoslavenske tajne službe: I poslije Tita - Tito!Jugoslavenske tajne službe: I poslije Tita - Tito!Jugoslavenske tajne službe: I poslije Tita - Tito!Jugoslavenske tajne službe: I poslije Tita - Tito!Jugoslavenske tajne službe: I poslije Tita - Tito!Jugoslavenske tajne službe: I poslije Tita - Tito!

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Istrage vazduhoplovnih nesreća (2003)

    image
    Avionske nesreće prikazuje ovu i druge priče o neverovatnim opstancima i srceparajućim katastrofama nekih od najtragičnijih incidenata u istoriji avijacije.
  • Borba bogova (2009)

    image
    U deset epizoda serije Borba bogova pripoveda se o mitu, ali i o mitskoj pozadini najvažnijih bogova stare Grčke i nordijskog sveta, o psihološkim, društvenim i...
  • Staro srpsko pisano nasleđe

    image
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.