poster

Skijanje, Svjetski Kup, Soldeu - veleslalom (Ž)

FIS Alpine Ski World Cup


Gde gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img

SINOPSIS

Svetski kup u alpskom skijanju je skup takmičenja u disciplinama alpskog skijanja u organizaciji Međunarodne skijaške federacije (FIS). Prvo takmičenje je održano u sezoni 1967.
Skijaši i skijašice takmiče se u 5 disciplina: slalomu, veleslalomu, superveleslalomu, spustu i kombinaciji. Svaki skijaš i skijašica koji u sezoni skupi najviše bodova u pojedinoj disciplini osvaja mali kristalni globus za tu disciplinu. Za ukupnu pobedu u Svetskom kupu, koja se računa zbir bodova iz svih disciplina, namenjen je veliki kristalni globus.
U svakoj disciplini 30 prvoplasiranih osvaja bodove, na način da prvi osvaja 100 bodova, drugi 80, treći 60, i tako sve do tridesetog koji osvaja 1 bod.

Fotografije

Skijanje, Svjetski Kup, Soldeu - veleslalom (Ž)Skijanje, Svjetski Kup, Soldeu - veleslalom (Ž)Skijanje, Svjetski Kup, Soldeu - veleslalom (Ž)

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Freeride World Tour

    image
  • Action Sports World

    image
    Action Sports World takes you to the most exciting locations, adventures and events including freeskiing, mountain biking, climbing and a host of other energetic...
  • Rivalitet legendi

    image
    Vukli su jedni druge napred, uvek je neki rivalitet izdizao sport na lestvicu više. Najbolji sportisti svih vremena, iz svih sportova. Na istom mestu, u isto...
  • SK Special

    image
    Uživajte u zabavnim, sportskim minutama emisije "SK Special" i saznajte koje su sve novosti iz svijeta sporta!
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.