poster

Pametan kao vrana, hrabar kao jež: Jež

Pametan kao vrana, hrabar kao jež (2022)

dokumentarni | Hrvatska

Ocena korisnika: 8.3/10
(4 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Jež

SINOPSIS

Probudite se iz zimskoga sna, grakćite i ričite od ushićenja jer na HTV stiže druga sezona zabavno-poučne emisije o životinjama, autora Roberta Knjaza. U ovoj ćete sezoni pobliže upoznati vrline i mane devet divljih životinjskih vrsta. Otkrit ćete skaču li jeleni više od Blanke Vlašić, zašto je lisicama značajan broj četrdeset i koliko su inteligentne vrane. Gledat ćete nindža ježeve, vjeverice koje skijaju na vodi, sobovsku olimpijadu te čovjeka koji je živio kao jazavac. Masai nam pričaju o afričkim pčelama ubojicama, Latvijci o selu za kuniće, a posjetili smo i Amerikanca koji košnice s pčelama drži u svome stanu usred Bronxa.
Sve su se ove životinje duboko usjekle u ljudsku povijest i kulturu. Ježeve smo zavoljeli zbog Ježurke Ježića, a lanad zbog Bambija. Vjeverice nam pošumljavaju šume, a sobovi su neizostavni zimski i božićni simboli. Saznajte što još posuđujemo od njih, što nas mogu naučiti o životu i zašto mnoge od ovih životinja na ljude imaju antistresni učinak. Sve vam to otkrivaju inozemni i domaći stručnjaci, ljubitelji životinja i, naravno, Robert Knjaz koji je "pametan kao vrana i hrabar kao jež". Emisija za sve homo šlapiense, samo na HTV-u.
Priča Ježeva kućica razlog je zbog kojeg mnogi Hrvati lajkaju ježeve. Englezi o ježevim kućicama ne pričaju, oni ih grade. Saznali smo odakle im tolika ljubav prema ovoj životinji bogatog noćnog života. Otkrivamo i sve tajne ježeve bodljikave zurke kao i upute za maženje ježa. Saznajemo zašto je jež jači od zmije, kako se snalazi kao nindža i još mnogo bodljikavih detalja. Epizoda za naježiti se, samo na HTV-u.
U napadu, tu dileme nema, jež je oštar k'o Karim Benzema.
Koscenaristi: Marin Periš i Željko Stručić

Scenarista:

Fotografije

Pametan kao vrana, hrabar kao ježPametan kao vrana, hrabar kao ježPametan kao vrana, hrabar kao ježPametan kao vrana, hrabar kao ježPametan kao vrana, hrabar kao ježPametan kao vrana, hrabar kao ježPametan kao vrana, hrabar kao ježPametan kao vrana, hrabar kao ježPametan kao vrana, hrabar kao jež

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.