poster

Pustolovina u Hrvatskoj: Surfom od Knina do Mljeta - 1. dio

Pustolovina u Hrvatskoj (2003)

dokumentarni | Hrvatska

SEZONA: 1

EPIZODA: 17 - Surfom od Knina do Mljeta - 1. dio

SINOPSIS

Dovesti Knin u vezu s Jadranom i normalnim "morskim" jedrenjem na dasci naizgled je nemoguće. No s ciljanom namjerom da takvom pustolovinom, prvom u kratkoj povijesti hrvatskoga "adventure turizma", potaknemo zanimanje za upoznavanje i doživljaj tih krajeva na neobični način - to je postalo moguće.
Trojica iskusnih surfera, koji su prejedrili Jadran uzduž i poprijeko, prihvatili su dosad najveći izazov: "morskom" daskom za jedrenje svladati 73 km dugačku rijeku Krku, njezine plićake, vodopade i kanjone. Što gurajući surfove kroz gustiš podvodnog bilja, što "veslajući" jedrima po zraku u bezvjetrici, a na nekim dijelovima i normalno jedreći, krenuli su od samog izvora Krke. Prošavši Roški slap, jezero Visovac s franjevačkim samostanom, Skradinski buk i Šibenski kanal zajedrili su Jadranom i stigli do otoka Brača i glasovite pustinje Blaca, drugog samostana na tom neobičnom windsurfingu.

Fotografije

Pustolovina u HrvatskojPustolovina u HrvatskojPustolovina u HrvatskojPustolovina u HrvatskojPustolovina u Hrvatskoj

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Bardovi teatra

    image
    Dokumentarni serijal o poznatim domaćim glumcima teatra
  • Eko perspektive

    image
  • Ben Fogle - Ljudi od divljine (2013)

    image
    Ben Fogle traži ljude koji su okrenuli leđa suvremenom načinu života i odselili se u izolirane kutke svijeta. Sastat će se s hrabrim pojedincima koji su izabrali...
  • Welcome to the Balkans

    image
    "Welcome to the Balkans" putopisna je emisija Meksikanca Karlosa Franka koji od 2015. godine živi u Srbiji. U emisiji se gledaocima prikazuju lepote Srbije i uči...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.