SEZONA: 1

EPIZODA: 8

SINOPSIS

Mnoštvo je sačuvanih zapisa o strašnim pomorskim nesrećama u kojima su stradavali brodovi i ljudi. Upravo nekadašnje pomorske nesreće danas su najzaslužnije za otkrivanje davnih povijesnih zagonetki. S razvojem ronilačke opreme arheolozi su se počeli zanimati za podvodna istraživanja. Otkrića su bila iznenađujuća.
Ekipa Dubina prati značajna otkrića hrvatskih arheologa koji rone i istražuju ostatke potonulih antičkih brodova kod Cavtata, Korčule, Pelješca i Žirja. Kamera prati i neobičnu komemoraciju južno od Malog Lošinja gdje je u borbi potonuo austrougarski ratni brod. Nije samo bačen vijenac u more, kako to nalaže pomorski običaj, nego ronioci spuštaju vijenac do 85 metara dubine na olupinu broda St. Istvan na kojem je poginulo i mnogo hrvatskih mornara.
Animacija i grafika: Željko Marković

TRAJANJE: 30 min

Fotografije

Dubine: Potopljeno blagoDubine: Potopljeno blago

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Ubistveni grad (2018)

    image
    Uz svedočenja iz prve ruke članova porodice, policijskih službenika, svedoka i novinara, rasvetlićemo neke od lokacija najmračnijih ubistava u Britaniji i...
  • Why Israel Matters (2017)

    image
  • Psi: Neispričana priča (2017)

    image
    Psi su mnogo više od samo voljenih ljubimaca – u početku su bili divlji grabežljivci, no tijekom vremena doživjeli su velike promjene. Nova serija Discovery...
  • Frozen Planet: The Making Of (2012)

    image
    A behind-the-scenes special which follows the Frozen Planet film crews braving the elements.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.