Oduvijek je čovjeka vukla želja za istraživanjem nepoznatog. Žeđ za neviđenim pejzažima dalekih nepoznatih krajeva dovela nas je do neslućenih dubina svemira. A jesmo li u potpunosti istražili planet Zemlju? Znamo li što se sve krije u dubokim morima ili u podzemnim šupljinama pod našim nogama?
Tonči Najev, snimatelj ekipe "Dubina", s podvodnom kamerom u rukama, spušta se do 101. metra dubine Crvenog jezera kod Imotskog. Koja je prava dubina Crvenog jezera? Odakle voda dolazi i kamo odlazi? Ni sada se nije dalo točno utvrditi. Istraživače će i dalje izazivati te nepoznanice, a što se dublje budu spuštali nalazit će na sve više nepoznatih prolaza koje kriju dubine Crvenog jezera. A neki su prolazi toliko uski da kroz njih može proći jedino kapljica vode.

Bilo je na kanalima:

HTV3  HTV4  HTV2  HTV1  

PREPORUKE
  • Tajni život haosa (2010)

    image
    U ovom izuzetnom filmu, Džim Al-Kalili otkriva lepotu sveta koji nas okružuje i pokazuje da ona nije delo magije ili viših sila, nego zakona fizike. Zahvaljujući...
  • Dekodiranje nauke

    image
  • Regioskop

    image
    Dokumentarni filmovi.
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.