Močvarna staništa pripadaju najproduktivnijim ekosustavima na svijetu, zajedno s kišnim šumama i koraljnim grebenima. Kopački rit je jedno od najvažnijih poplavnih područja u Europi. Vrijednost Parka prirode Kopački rit potvrđena je 1993. godine njegovim uvrštavanjem na popis vlažnih područja od međunarodne važnosti, osobito kao staništa ptica močvarica, prema Ramsarskoj konvenciji, odnosno Konvenciji o vlažnim područjima.
Snimatelj Mirko Vojanić i redatelj Dominik Zen često su u tom magičnom trokutu uz Dunav i Dravu snimali dokumentarne emisije o flori i fauni u ritu. Pod kraj radnog vijeka snimili su šest emisija o sisavcima i pticama "stanarima" močvare: Krila nad močvarom - Orao štekavac (2x30), Divlje svinje - divljač budućnosti (1x30), Jelen obični (2x30) te Veliki vranci i njihova zla kob (1x30).

Bilo je na kanalima:

HTV3  HTV4  

PREPORUKE
  • Autoput kroz pakao: Kanada (2012)

    image
    ‘Autocesta kroz pakao’ reality je serija koja prati osoblje spasilačke tvrtke Jamie Davis Heavy Rescue u nastojanjima da održe autocestu otvorenom između Hopea u...
  • Putnici

    image
    Putujte s nama uz emisiju "Putnici" na kanalu Al Jazeera Balkans.
  • Une brique dans le ventre

    image
  • Mašine na vrhuncu moći (2014)

    image
    "Uspon mašina" koristi kompjutersku grafiku da rastavi neke od najekstremnijih mašina na svetu i razotkriva neverovatne inženjerske poduhvate koji čine njihovu srž.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.