Obala Crnog mora oduvijek je fascinirala ljude, o čemu svjedoče i brojne legende. Prema jednoj od njih, biblijski potop dogodio se kada se Sredozemno more u katastrofalnoj poplavi prelilo preko Bospora. Dobro je poznata i priča o pustolovinama mitskog junaka Jazona i njegovih Argonauta koji su preplovili Crno more u potrazi za zlatnim runom. Tu je i mit o titanu Prometeju, prijatelju ljudi, koji je bio prikovan za stijenu na Kavkazu, istočno od Crnog mora. Crnomorsko područje puno je suprotnosti proizašlih iz burne prošlosti i starih tradicija. Krase ga iznimno lijepi krajolici, a neka obalna naselja starija su od 3000 godina.
Šest zemalja s područja Europe i Azije koje su se smjestile duž obale Crnog mora ne mogu biti međusobno različitije. To su Turska, Rusija, Gruzija, Ukrajina, Rumunjska i Bugarska. Serija vodi nas kroz te fascinantne krajeve, otkriva njihovu ljepotu i približava nam vrijednosti, izazove i nade koji oblikuju život ljudi u tom slabo poznatom dijelu svijeta.

Bilo je na kanalima:

HTV2  HTV1  

PREPORUKE
  • Dubajski aerodrom (2013)

    image
    Serija "Dubajski aerodrom" ima dosad neviđen pristup na najprometnijem aerodromu za međunarodne putnike, sedištu "Emirejtsa", jedne od najvećih avio-kompanija na...
  • Geschichte im Ersten (2012)

    image
  • Zapis o selu

    image
    Dokumentarna emisija.
  • Misterije Mekonga (2017)

    image
    Slijev rijeke Mekong jedno je od biološki najraznolikijih područja na svijetu, ali i jedno od najmanje istraženih. U ovom desetodijelnom serijalu putujemo niz ovu...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.