Ova fascinantna nova serija djelo je izvršnog producenta serija "Planet Zemlja" i "Ledeni planet".
Vječna borba grabežljivaca i njihovog plijena jedan je od najvažnijih događaja u prirodi. Ishod je gotovo uvijek neizvjestan, a za obje strane predstavlja pitanje života ili smrti.
Iz neposredne ćemo blizine vidjeti kojim se izvanrednim tehnikama služe lovci, a u nekim slučajevima i lovina, s kakvim se izazovima suočavaju te koje taktike pritom primjenjuju. Sve nam to pokazuje kako životinje reagiraju na određene situacije u kojima se zateknu.
Strategije grabežljivaca i njihovog plijena uvjetovane su okolinom u kojoj žive. Stoga se svaka epizoda serije usredotočuje na primarno stanište određene vrste - travnate ravnice, prašume ili mora.
Upoznajemo razne životinje: od pustinjskih lavova koji se pod okriljem izmaglice koju vjetar donosi s pučine prikradaju oriksima, pa sve do kitova ubojica koji se udružuju i uporabom ultrazvučnih valova pronalaze plijen usred oceana; od pauka koji svoju strategiju lova prilagođuje plijenu koji lovi, pa do hobotnice koja izlazi na obalu kako bi se dočepala riba zarobljenih u lokvama vode zaostalim u pukotinama u kamenju.
Uvjerljiva i filmična, serija slavi najodlučnije, najspecijaliziranije i najvještije grabežljivce, ali jednako tako i njihovu, gotovo u istoj mjeri lukavu i neuhvatljivu lovinu. Izvrstan je spoj epskih krajolika poput onih već viđenih u seriji "Planet Zemlja" i vrlo intimnih i potresnih prizora iz životinjskog svijeta.
U načelu grabežljivci ne uspijevaju u svojem naumu. Žele li biti uspješni u lovu, moraju imati neke posebne vještine ili značajke. To mogu biti brzina ili "nevidljivost", izdržljivost ili snaga, zajedničko djelovanje ili inteligencija.

Bilo je na kanalima:

Spektrum Home HU  Nova S  HTV2  BBC Earth  HTV3  

PREPORUKE
  • Kultura 21

    image
    Magazin o europskoj kulturi u produkciji Deutsche Welle. Svaki tjedan ova emisija donosi pregled kulturnih događanja, razgovore s umjetnicima, slikarima,...
  • Za trpezom naših suseda (2001)

    image
    Od trpeze Liona, francuske gurmanske prestonice, učeći o šafranu uzgajanom u Iranu ili posete pijaci u Moldaviji, serijal vodi gledaoce u centralna gurmanska...
  • Plan b (2017)

    image
  • Sky Cops (2001)

    image
    The Metropolitan Police Air Support Unit, is a specialist helicopter unit that aids police operations in London, with anything from tracking of criminals, to...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.