Premda se sva možda čine jednakima, jezera se nevjerojatno razlikuju. Neka su duboka poput ocean, druga se mogu prijeći tek smočivši noge. Neka jezera čine se kao da će ovdje biti zauvijek, druga pak nastaju i nestaju s godišnjim dobima. No svima im je zajedničko jedno: jezera, u svojim dubinama, kao i na obalama, pružaju okrilje neizmjernom bogatstvu raznovrsnih životnih oblika.
Posve različito od bučnih, silovitih voda oceana i velikih rijeka, jezerske su vode naoko nepromjenjive u svojoj smirenosti. No ispod njihovih spokojnih površina skriva se srce koje otkucava u blagom prirodnom ritmu. Upravo ovaj tajni život jezera pokušat ćemo prikazati u pet epizoda ove serije. Pratit ćemo životne cikluse izvanrednih jezera. Otkrivat ćemo načine na koji ljudi već tako dugo žive zajedno s jezerima, u skladu s ovim prirodnim ritmom. Promatrat ćemo ova jezera i pokušati ih razumjeti. No nadasve ćemo im se diviti upravo zbog promjenjivosti kojom nam se predstavljaju u svojoj iznimnoj ljepoti.

Bilo je na kanalima:

RAI Scuola  Viasat Nature  HTV3  HTV1  

TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.