U 17. stoljeću, pojavila se novost u arhitekturi i ukrašavanju. Barokni stil bio je kritika renesanse.
Umjetnost je priča za sebe – odmjerenosti i revolucije, imitacije i inovacije, ponovnog rođenja i obnove, dojma i izražavanja. Ovo je pregled ključnih pokreta u povijesti umjetnosti. Ova animirana serija ilustrira kako je umjetnost uhvatila duh vremena i predvidjela što će se dogoditi. Pariz postaje međunarodni grad umjetnosti. Talentirani ljudi iz cijelog svijeta skupljaju se ovdje. To se zove klasicizam, a klasicizam ima visoko mišljenje o umjetnosti stare Grčke i Rima. Predmeti i stilovi dolaze iz klasične tradicije. Klasicizam zagovara racionalizam i teži za svetošću, vječnosti i skladom. 1637. godine, Francuska akademija je utemeljena pomoću apsolutističkih monarha.

Bilo je na kanalima:

Da Vinci Learning  

PREPORUKE
  • Bobi i Bil (2016)

    image
    Da li želiš da vidiš najslađe drugarstvo na svetu? Avanture mladog dečaka Bobija, njegovog smešnog kučeta Bila i Karoline, kornjače koja vozi skejt, sigurno će...
  • Sada igramo

    image
    Igramo se sa najpoznatijim članovima i objektima u obitelji: mama i tata, djeca na igralištu, crtanje i slikanje.
  • Mali - ali marljivi

    image
    Tri pametna vilenjaka grade fantastične predmete od drveta i leda.
  • Doll Team

    image
    Bell, the flower-doll teams up with Lilo, the teddy bear and Fido, the kangaroo to help the inhabitants of the undergrowth.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.