poster

Biserno dugme

El botón de nácar (2015)

dokumentarni | Francuska, Španija, Čile, Švajcarska
Reditelj: Patricio Guzmán

Ocena: 7.6/10

SINOPSIS

U okeanu je pohranjena istorija čitavog čovečanstva. U okeanu su sačuvani glasovi zemlje i glasovi svemira. Zvezde pokreću okeane i živa bića u njima.
Okean, ujedno najduža vodena granica Čilea, čuva tajnu dva misteriozna dugmeta od sedefa pronađena na njegovom dnu. Čile, sa svojom 2.670 milja dugom obalom i najvećim arhipelagom na svetu izgleda gotovo natprirodno.
Njegovi vulkani, planine i glečeri čuvaju glasove starosedelaca Patagonije i Ognjene zemlje, prvih engleskih kolonizatora i političkih zatvorenika Pinočeovog režima. Kažu da voda pamti, a Dugme od sedefa pokazuje da može i da govori.

Fotografije

Biserno dugmeBiserno dugmeBiserno dugmeBiserno dugmeBiserno dugmeBiserno dugmeBiserno dugmeBiserno dugmeBiserno dugme

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Poslednja oaza (1983)

    image
    Kada se u proleće jata ptica vraćaju s dalekog juga, preleću urbane prostore koje stvara čovek, da se nepogrešivo, bez kompasa i geografske karte, nađu izvan...
  • Matador (2008)

    image
    Matador je epska priča o Davidu El Fandiju Fandilji i njegovoj borbi da postane najcenjeniji svetski matador. Srceparajuće prepreke i uzbudljivi uspesi...
  • Vuli Mamut: autopsija (2014)

    image
    Serija prati tim stručnjaka za mamute i kloniranja, koji izvode istorijsku autopsiju u Sibiru, u pokušaju da ovog giganta ledenog doba vrate u današnje vreme.
  • Svet koji nestaje (1987)

    image
    Kad divlja svinja donese na svet trinaest prasadi, ona tada “trinaesto prase” odbacuje jer ono nema mesto za sisanje i ono najcešće ugine. Ova dokumentarna drama...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.