SINOPSIS

London 2010. Dolari od nafte teku u Britaniju, dok ruski milijarderi kupuju luksuzne vile. Čelzi je upravo osvojio Premijer ligu, zahvaljujući svom velikodušnom vlasniku oligarhu. Skotland jard istražuje ubistvo trovanjem polonijumom ruskog špijuna, doušnika MI6.
Engleska i Rusija su u mrtvoj trci da postanu domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. Neće prezati ni od čega da pobede, a ogromne sume odlaze na podmićivanje. Prema proceni same FIFA-e, Rusija nije optimalni domaćin, ali na kraju je Engleska ponižena sa samo dva glasa.
U svom novom dokumentarcu novinari Nils Holm i Džon Adelsten ulaze u mutni svet privatnih obaveštajnih agencija sa jednostavnim pitanjem: Kako je Rusija dobila svetsko prvenstvo?
Pratimo ogromne sume novca, koje su tekle od ekstravagantnog stadiona i infrastrukturnih projekata u ruke uskog kruga Putinovih poverljivih oligarha.

Producent: Peter Engel
TRAJANJE: 52 min

Fotografije

Svetsko prvenstvo: Špijunske igreSvetsko prvenstvo: Špijunske igreSvetsko prvenstvo: Špijunske igreSvetsko prvenstvo: Špijunske igreSvetsko prvenstvo: Špijunske igre

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • San (2014)

    image
    Film „San“ prikazuje kreativni proces više od 40 međunarodnih umetnika koji su učestvovali u pripremi večere sastavljene kao opera u 12 jela, sa gastronomskim...
  • Olujne mačke (2017)

    image
    U predelu u kome kiša pada retko, kratko i žestoko, afričke velike mačke su gospodari suvog terena. Ali tokom osam nedelja, divlje oluje preobražavaju njihov svet...
  • Mačja duša (2017)

    image
    Ova emisija objašnjava vezu između domaćih mačaka i njihovih divljih rođaka i predaka koristeći snimke lavova, geparda u lovu i domaćih mačaka u igri. Videćemo...
  • Kralj koji je prevario Hitlera (2019)

    image
    Na 75. godišnjicu Dana D istražujemo identitet najtajnijeg mamca u pokušaju da se Hitler prevari. Njegovo ime je Džordž VI.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.