poster

Nimfomanka 2

Nymphomaniac vol. 2 (2013)

dramski, triler, misterija | Danska, Nemačka, Belgija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Švedska
Reditelj: Lars von Trier

Ocena: 6.7/10
Ocena korisnika: 7.8/10
(16 glasova)

SINOPSIS

Radnja se zasniva na životnoj priči 50-godišnje Džo (Šarlot Gejnzbur, koju smo videli i u Fon Trirovoj Melanholiji na RTV2), nimfomanke po sopstvenoj proceni i dijagnozi. Prvobitno zamišljena kao integralna priča, Nimfomanka je zbog svoje dužine podeljena u dva dela od po 2 sata.
U drugom delu filma Nimfomanka, glavna junakinja Džo nastavlja da priča priču o svom životu, dok Seligman nastavlja pažljivo da je sluša, sa svom razuzdanošću i poetičnnošću, svim seksualnim iskustvima u zrelom dobu, koje priča obuhvata. Kroz poglavlja „Istočna i zapadna crkva", „Ogledalo" i „Pištolj" glavna junakinja se priseća kako je sa partnerom Džeromom (Šaja Labuf) vodila naizgled srećan život posle rođenja sina.
Međutim, Džo iznenada kreće u potragu za novim iskustvima koja bi to promenila. Džerom napušta njihov dom, a sina daje hraniteljskoj porodici. Njen verni slušalac Seligman priznaje da razume njene postupke i Džo počinje da veruje da je on njen jedini pravi prijatelj. Ali, da li je?
Filmom Nimfomanka Lars fon Trir zaokružuje tzv. Trilogiju depresije, koja obuhvata i njegova prethodna ostvarenja Antihrist i Melanholija.

Fotografije

Nimfomanka 2Nimfomanka 2Nimfomanka 2

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Žena u zelenom (1945)

    image
    Šerlok Holms istražuje ubistva devojaka u Londonu, koje povezuje odsečeni mali prst. Skotland Jard misli da je to jelo ludaka, ali Homs veruje da je to deo...
  • Behind Green Lights (1946)

    image
    Policajac Sem Karson istražuje političko ubistvo nakon što žrtva bude ostavljena ispred policijske stanice...
  • Mesec (2009)

    image
    Sem Bel ima još dve nedelje do kraja trogodišnjeg ugovora, koji je potpisao s kompanijom Lunar Indastriz. Tokom te tri godine, Semov posao bio je skupljanje i...
  • Pustolovina (1960)

    image
    Jednog letnog popodneva, grupa prijatelja iz Rima otputuje jahtom na obližnje ostrvo. Anna (Lea Massari) i Sandro (Gabriele Ferzetti), mladi ljubavnici koji...
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.