SINOPSIS

Ovaj dokumentarac se fokusira na Zigija Gruberu, koji je suvlasnik velikog delikatesnog restorana u Hjustonu i unuk prvobitnog vlasnika restorana 'Rialto', prvog košer restorana na Brodveju u Njujorku 1920-ih. Restoran je glavna ljubav u životu ovog čoveka. Dok film pokazuje i ostale slavne jevrejske delikatesne restorane na Menhetnu, u Kvinsu, u Los Anđelesu i San Francisku i njihove istorije, kao i njihov značaj u kulturnim aspektima hrane, i kako kultura i strast za ovu hranu nestaju. Nekada je bilo na hiljade ovakvih restorana a sad ih je ostalo 150-ak u celom SAD-u.
Pogledajte kako Lari King, Džeri Stiler, Fajvuš Finkel, Fredi Roman i Alan Deršovitc kao i neki vlasnici restorana iskazuju svoju ljubav prema kulturi i hrani.

Fotografije

Strast prema hraniStrast prema hraniStrast prema hraniStrast prema hraniStrast prema hraniStrast prema hrani

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Valdhajmov valcer (2018)

    image
    Funkcija Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija je jedna od svetski najprestižnijih političkih funkcija. Izbor kandidata za ovaj uticajni položaj podrazumeva...
  • Povratak medveda (2020)

    image
    Naučnici su uvereni da će vraćanje medveda u Evropu imati pozitivan učinak na ceo ekosistem, ali - da li je Evropa spremna na zajednički život sa mrkim medvedima?
  • New Voices in an Old Flower (2017)

    image
    "It was an era, it was the start of a new vision" says Amha Eshete, the first Ethiopian music producer back in the Golden Age, the days of Swingin' Addis. The...
  • Ubice iz dubine mora (2017)

    image
    Istražujemo načine kako sve životinje ubijaju u okeanu.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.