poster

Razgovori o drveću

Talking About Trees (2019)

dokumentarni | Francuska, Sudan, Čad, Nemačka, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati

Ocena: 7.5/10
Ocena korisnika: 9.5/10
(2 glasova)

SINOPSIS

Suliman i još tri člana Sudanskog filmskog kluba odlučuju da obnove stari bioskop. Njih ujedinjuje ne samo ljubav prema filmu i strastvena želja za obnavljanjem starog filmskog fonda kako bi još jednom skrenuli pažnju na istoriju sudanskog filma, već i činjenica da su svi studirali u egzilu. Neumorno pokušavaju da pridobiju vlasnike bioskopa na svoju stranu i da ponovo učine bioskop funkcionalnim, ali svaki put nailaze na veliki otpor. U međuvremenu, sede zajedno i razgovaraju o prošlosti, o progonu i torturi kroz koje su prošli kao umetnici disidenti. Čitaju stara pisma koja su napisali tokom vremena provedenog u egzilu i sanjaju o Sudanu u kom umetnost i intelektualna misao mogu biti slobodni. „Mi smo pametniji od njih, ali nismo toliko jaki,” je rečenica kojom oni jednoglasno rezimiraju svoju situaciju.

Fotografije

Razgovori o drvećuRazgovori o drvećuRazgovori o drvećuRazgovori o drveću

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Tajni život drveća (2020)

    image
    Danas čitava planeta govori o životnoj sredini i ekologiji - ali često zaboravlja prvo da sasluša samu prirodu. Peter Voleben, autor bestselera Tajni život...
  • Plaža tigar ajkula (2016)

    image
    Dr Nil Hameršlag odgovara na ključna pitanja nauke o tigar ajkulama - gde se ove ajkule pare, gde trudne ženke nose mladunce, i gde ih rađaju?
  • Vuli Mamut: autopsija (2014)

    image
    Serija prati tim stručnjaka za mamute i kloniranja, koji izvode istorijsku autopsiju u Sibiru, u pokušaju da ovog giganta ledenog doba vrate u današnje vreme.
  • Safari u Africi (2013)

    image
    Ekspedicija koju predvode istraživači Kevin i Mara počinje u pustinjskim dinama Namibije i ide preko celog afričkog kontinenta, do planine Kilimandžaro....
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.