SINOPSIS

Dokumentarac prati avanture mladog merkata, koji se zove Kolo, koga je druga grupa merkata, u borbi za teritoriju i prevlast, naterala da napusti svoju porodicu. Izgubljen u pustinji Kalahari, on pokušava sa se vrati svojima, ali usput sreće razna stvorenja – velika, opasna i smrtonosna. Ovo je takođe inspirativan pogled na to koliko su važne i snažne uzajamne veze jedne porodice, kao i njihove veze sa okruženjem, i kako to pomaže u preživljavanju.
Ovo je film iz produkcije BBC, u saradnji sa Kompanijom Vajnštajn (The Weinstein Company), koji je snimljen tako da dnevne probleme sa kojima se porodica merkata susreće u svakodnevnom životu, prikazuje na jedan ljudski način. Bi-Bi-Sijeva prirodnjačka jedinica, koja je radila film je višestruko nagrađivana za filmove srodne tematike.
Fil je posvećen glumcu Polu Njumenu, naratoru filma, koji je umro malo pre nego što je film premijerno prikazan.

Narator: Rufus Beck
TRAJANJE: 83 min

Fotografije

MerkatiMerkatiMerkatiMerkati

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Safari u Africi (2013)

    image
    Ekspedicija koju predvode istraživači Kevin i Mara počinje u pustinjskim dinama Namibije i ide preko celog afričkog kontinenta, do planine Kilimandžaro....
  • Svet koji nestaje (1987)

    image
    Kad divlja svinja donese na svet trinaest prasadi, ona tada “trinaesto prase” odbacuje jer ono nema mesto za sisanje i ono najcešće ugine. Ova dokumentarna drama...
  • The Day the Dinosaurs Died (2017)

    image
    Investigates the greatest vanishing act in the history of our planet - the sudden disappearance of the dinosaurs 66 million years ago.
  • Pume na kraju sveta: Rađanje (2020)

    image
    Ovo je priča o Solitariji, majci pumi sa četiri mladunčeta. Priča je smeštena u Nacionalni park Tores del Pajn.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.