Ocena: 6.9/10
Ocena korisnika: 7.8/10
(6 glasova)

SINOPSIS

Bio je to najveći skandal u povijesti njemačke industrije. Više od deset godina proizvođači automobila, kao i dobavljači koji surađuju s mnogo različitih kompanija lagali su potrošačima i vlasti te su namjerno krivotvorili podatke o količini ispušnih plinova njihovih vozila. Posljedice su bile katastrofalne. Prevareno je gotovo 20 milijuna vlasnika automobila diljem svijeta. Ugled njemačke autoindustrije bio je uništen, a posljedice po ljudsko zdravlje i okoliš bile su nemjerljive.
U ovom njemačkom istraživačkom dokumentarnom filmu pripadnici svijeta automobilske industrije otkrivaju kako je ovo logična posljedica utrke za maksimalizacijom profita, na uštrb morala, poštenja i zakona.
Saznajmo više o pozadini ovog skandala. Gotovo je nevjerojatno kako su njemački proizvođači automobila i njihovi dobavljači namjerno proizvodili nepropisne auto-dijelove, kako su vješto koristili rupe u zakonu te desetljećima lagali vlasti i potrošačima.
Protagonisti filma su zviždači koji se bore protiv moćnih vlasnika tvrtki. Nekadašnji inženjer, nekadašnji menadžer i odvjetnik odlučili su kako više neće šutjeti te prvi put pred kamerom progovaraju o kriminalnim radnjama unutar njemačke autoindustrije.
Pratimo protagoniste u njihovoj, često osobnoj, borbi protiv nepravde i zataškavanja. Film razotkriva nesrazmjer između stvarnosti i onoga u što se javnost uvjeravalo.

Scenarista:
TRAJANJE: 86 min

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Frederik Daglas: Pet Govora (2022)

    image
    Kao adaptacija iz Daglasove biografije istoričara Dejvida Blajta, dokumentarac će istražiti Daglasov život - od njegovog rođenja u ropstvu, do njegove slobode...
  • Crna mamba: Poljubac smrti (2013)

    image
    Sezona je kiselih krastavaca u dolini Mambi, a vrućina izvlači crne mambe iz sjene poput zombija iz grobova. U potrazi su za ljetnikovcima, no te najsmrtonosnije...
  • Champagne Safari (1954)

    image
    Photographed and produced by both Jackson Leighter...and his wife...and, while not wishing to disillusion those who state this has only been seen at film...
  • Safari u Africi (2013)

    image
    Ekspedicija koju predvode istraživači Kevin i Mara počinje u pustinjskim dinama Namibije i ide preko celog afričkog kontinenta, do planine Kilimandžaro....
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.