poster

Maratonci trče počasni krug

Maratonci trče počasni krug (1982)

komedija, dramski | Jugoslavija
Reditelj: Slobodan Šijan
PINK PLUS | Sutra | 21:27

Ocena: 8.9/10
Ocena korisnika: 7.6/10
(228 glasova)

SINOPSIS

Radnja je smeštena 1935. godine, posle atentata na kralja Aleksandra u Marseju, u maloj srpskoj palanci. Porodica Topalović ima pet generacija muškaraca, koji se bave prodajom pogrebne opreme i grobarskim poslom i svađaju oko nasledstva upravo preminulog Pantelije Topalovića, osnivača porodične pogrebne firme. Najmlađi član porodice, Mirko, ima namere da ostavi porodični posao i da se bavi nečim „časnijim“; takođe, želeo bi da se venča sa Kristinom, koja ga ne voli. Njen otac, Bili Piton posluje sa porodicom Topalović, tako što iskopava i prodaje im stare sanduke, koje Topalovići prelakiraju i prodaju kao nove. I Bili je zainteresovan da dođe do Pantelijinog nasledstva ili para koje mu Topalovići duguju, zbog čega nagovara Mirka da se pokaže kao „čovek“ i da uzme svoj deo nasledstva, pre nego što se oženi Kristinom. Kristina je zaljubljena u Đenku, najboljeg Mirkovog druga, filmadžiju koji je iznad malograđanskog morala. Poslednja scena je početak obračuna izmežu Bilijeve porodice i porodice Topalović.

Fotografije

Maratonci trče počasni krugMaratonci trče počasni krugMaratonci trče počasni krug

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Quality Time (2017)

    image
    Five thirty-something men in as many separate segments struggle to grapple with the relentless absurdity of their respective existences.
  • Kad napuniš sedamnaest (2016)

    image
    Nadin (Hejli Stajnfeld) i Krista (Hejli Lu Ričardson) su nerazdvojne najbolje drugarice koje zajedno idu u srednju školu... sve dok Nadin ne otkrije da se njen...
  • Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj (1974)

    image
    U selu Mrduši Donjoj priprema se proslava godišnjice izbora predsednika seljačke zadruge. Mate Bukara naredi učitelju da pripremi pozorišni komad koji će se...
  • Kuća sutrašnjice (2017)

    image
    Povučen i čudan tinejdžer postaje prijatelj sa pacijentom kome je urađena transplatacija srca i koji ga upoznaje sa pank rokom.
TOP LISTE

Prijavljivanje

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: pravila privatnosti.