'Zelena groznica' na Viasat Explore

вторник, 2 август 2016 15:25

U srijedu 3. kolovoza u 21.50 na kanalu VIASAT EXPLORE premijerno će se emitirati druga sezona dokumentarne serije Zelena groznica u kojoj pratimo obitelji Bunce u potrazi za grumenom žada koji bi zadovoljio njihove kineske investitore i gradu Jade City osigurao opstanak.


U 'Zelenoj groznici' pratimo dogodovštine Claudije i Roberta Buncea, vlasnika trgovine žadom Cassiar Mountain u Britanskoj Kolumbiji koji se pokušavaju obogatiti rudarenjem žada. Claudia i Robert u udaljenom Jade Cityju zapošljavaju većinu od tridesetak stanovnika gradića, što znači da uspjeh grada ovisi o uspjehu obitelji Bunce. U Kini vlada velika potražnja za žadom jer srednji sloj, koji se nedavno obogatio, žudi za tim prestižnim statusnim simbolom, što je potaknulo zelenu groznicu.

No nije se tako lako domoći grumena žada vrijednog milijune dolara. Kako bi našli pravo mjesto za kopanje, moraju pješačiti uz rijeke, preko stijena i kroz blato pod punom opremom. Imaju samo četiri mjeseca da nađu grumen vrijedan milijun dolara i čeka ih burna sezona. Mogu li obitelj Bunce i njihovi kineski ulagači naći žad koji trebaju ili Jade City čekaju teška vremena?

Viasat Explore

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.