poster

Сусрет у Ријечи

Susret u riječi (2020)


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

Содржина

Поводом објављивања књиге Етнографски записи , у емисији Сусрет у Ријечи угостили смо Славицу Мославац из Кутине. Завршила је студиј повијести и етнологије на Филозофскоме факултету у Загребу. У Музеју Мославине Кутина као кустосица Етнографскога одјела, дорадила је стални постав који данас има око три тисуќе предмета. Као кустосица етнологиња свој професионални интерес усмјерила је на Мославину, Билогору, Бановину, Хрватску Посавину и западну Славонију. Велик дио професионалнога ангажмана посветила је изучавању фолклорнога и граѓанског костима Мославине, али и националних мањина, традицијске и граѓанске архитектуре Кутине, Мославине и Посавине, глазбене баштине сјеверозападнога дијела Хрватске, дјечјих играчака и игара те традицијских обреда и обичаја. За више од седамдесет ауторских изложби које је осмислила и представила јавности оставила је писани траг у облику деплијана или каталога.

Слики

Сусрет у РијечиСусрет у РијечиСусрет у РијечиСусрет у РијечиСусрет у РијечиСусрет у РијечиСусрет у РијечиСусрет у Ријечи

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.