Содржина

Цртана серија намијењена четверогодишњацима и петогодишњацима, као и њиховим родитељима, доноси оригиналне и искричаве пустоловине великог медвједа с руба медвјеѓег друштва и враголасте мале мишице.
Приче је написао талентирани Јеан Регнауд, а серија је надахнута предивним сликовницама Габриелле Винцент и успјешним играним филмом номинираним за Осцара 2014. године, који је исте године освојио награду Цéсар.
Ернест је медвјед који не живи с другим медвједима. За живот зараѓује свирајуќи хармонику или изводеќи забавне точке на улици. Прави је мргуд. Гунѓа, мрмља, буни се. Али његов громки смијех на крају увијек одагна његову мрзовољу. Кад је изнервиран или пак пресретан, говори на материнском жњземском језику. Храбар је и суочава се с разноразним недаќама. Па ипак, празновјеран је и зна се препасти неке ситнице: ребренице која клепеќе, плахте која лети...
У својој рушевној куќи Ернест је угостио малену мишицу Целестину која је сироче. Целестина је великодушна и према Ернесту и према својим пријатељицама. Увијек је добре воље, оптимистична и одлучна. Кад си зада неки циљ, упорна је и отопит ќе сваки лед, а поготово Ернестову прироѓену мрзовољу. Знатижељна је и с лакоќом си поставља мноштво питања. Целестина је неустрашива. Ничега се не боји, зацијело зато што заправо није свјесна опасности. Добро црта и талентирана је ауторица која своје пустоловине с Ернестом претаче у сликовнице.
Ернест и Целестина се подржавају и меѓусобно тјеше реметеќи тако устаљени поредак јер у њихову свијету који настањују медвједи и мишеви измеѓу те двије врсте влада дубоко неразумијевање. Медвједи сматрају да су мишеви подмукли и мушичави, а мишеви не вјерују медвједима који би се само сваѓали.

Слики

Ernest et Célestine, la collectionErnest et Célestine, la collectionErnest et Célestine, la collectionErnest et Célestine, la collectionErnest et Célestine, la collectionErnest et Célestine, la collectionErnest et Célestine, la collectionErnest et Célestine, la collectionErnest et Célestine, la collectionErnest et Célestine, la collectionErnest et Célestine, la collectionErnest et Célestine, la collectionErnest et Célestine, la collectionErnest et Célestine, la collectionErnest et Célestine, la collection

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.