Содржина

Музеј афричке уметности у Београду овог лета представља низ програма и радионица који су део актуелне изложбе "Кенија, Танзанија и Уганда: 1937-1939. Фотографије Коломана Трчке", а представља и програм осмишљен са идејом да се промовишу музеји, просторно измештени из ширег центра града.
Посебну пажњу музејских посетилаца али и професионалаца привлачи археолошко налазиште у Винчи, које је променило поглед на праисторијског човека. Етнографски музеј представља нематеријално наслеѓе Србије, од занатских знања и вештина, начина певања до припреме традиционалних јела, које је уписано у Национални регистар. О гостовањима у Берлину, на Рашким духовним свечаностима, у Врњачкој Бањи, као и о новој сезони у којој ќе бити обележено 70 година рада, говори гост Културног дневника Предраг Радоњиќ, директор Народног позоришта у Приштини са седиштем у Грачаници. У Културном дневнику и о музици и најслушанијим ауторима, као и о филмским фестивалима у Требињу и Сарајеву.
Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догаѓаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеќе личности из света културе и уметности.
Уредник Снежана Стаменковиќ ЈојиќРеализатор Марија Средојевиќ

Слики

Културни дневникКултурни дневник

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.