poster

Здравље на квадрат

Zdravlje na kvadrat (2016)


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 71

Содржина

Сјетите се само, колико сте пута за неку здравствену тегобу потражили савјет на Интернету. То може бити од помоќи, како би се информирали, али може бити и јако опасно, јер можете сами себи поставити погрешну дијагнозу. Тренд је то који је у свијету веќ узео маха, а задњих је неколико година заразио и хрватске пацијенте.
Епилепсија је једна од најучесталијих болести или поремеќаја у неурологији, која због својих карактеристика представља озбиљан медицински и социјални проблем. Узрок настанка болести и симптоми су изразито разнолики. Који су и како је живјети с епилепсијом, истражили су новинари "Здравља на квадрат".
С губитком косе некада се тешко може помирити. Коса може дефинирати дио идентитета. Ако Вас мучи губитак косе и не знате што подузети, "Здравље на квадрат" доноси попис најчешќих узрока, али и третмана лијечења ќелавости код жена и мушкараца.
Чини вам се да свијет гледате кроз сивило и мутнину? Обриси лица ваших најближих су вам мутни? И на крају, статистички сте старији од 60 година? Готово је сигурно да имате сиву мрену или катаракту. Што је она и како се лијечи дознајте у овотједној емисији "Здравље на квадрат".
Несаница је врло раширен проблем и један од најчешќих поремеќаја спавања. Разликујемо привремену, понављајуќу и сталну несаницу, а све три утјечу на умањивање квалитете живота. Како си помоќи, у "Здрављу на квадрат" савјетује психијатар Домагој Видовиќ.
Седативи брзо смирују стресно стање и, у веќим дозама, уводе у сан. Али, након неколико тједана њихова дјелотворност слаби, па су за једнак учинак потребне све више дозе. Узима ли се овакав лијек врло дуго, могуќе је да кориснику ни "шака" таблета неќе бити довољна за жељени учинак. Зашто са седативима треба бити опрезан погледајте у овотједном "Здрављу на квадрат.
У рубрици "Ви питате" новинари емисије истражили су како изгледа поступак уписа у регистар дароватеља коштане сржи?

Слики

Здравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадратЗдравље на квадрат

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.