епизода: 12 - документарна серија

Содржина

Након што је загребачка гимназијалка Дора Сабљиќ подвргнута поступку напредног психопрофилирања, наш савјетник за људске потенцијале Борис Блажиниќ објавио је резултате опсежних тестова. Понудио јој је одговор на пресудна питања: који би факултет требала уписати те који су њезини истински таленти.
Дора Главобоља, како је од миља зовемо, сама се није могла одлучити измеѓу толиких интереса које је паралелно гурала. Као што се сјеќате, тријумфирала је на првом средњошколском ФамеЛабу - свехрватском реалитy натјецању најталентиранијих ученика из природних знаности. Надахнутом презентацијом теме да је у случају главобоље боље здробити таблету него је попити у комаду помела је конкуренцију. Но, нешто је још фасцинантније. Умјетност јој иде боље од природословља. Пише поезију, скупља књижевне награде, свира виолину, глуми и пјева у казалишту. Течно говори енглески и француски, а научила је и знаковни језик.
Што од свега тога одабрати? Заронимо заједно у Дорин унутарњи свемир. Итекако се замислила над неким резултатима.

Слики

Добро је знатиДобро је знати

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.