Једна од најпопуларнијих кулинарских емисија враќа се поновно на мале екране, но овог пута у нешто другачијем издању које ќе гледатељима проширити гастро видике, открити нове окусе и рецепте старе више од 100 година те приказати све љепоте наше земље.
Некадашња омиљена ТВ гастро франшиза “Вечера за 5” почиње с приказивањем јубиларне десете сезоне те постаје “Вечера за 5 на селу”. Како и само име емисије говори, у новој сезони схоwа гледатељи ќе упознати традиционалну храну хрватских села и мањих мјеста, а камере ќе завирити у све крајеве Лијепе Наше – од Истре, Кварнера и Далмације преко Загорја, средишње и сјеверозападне Хрватске до Славоније. Ове сезоне пратит ќе се потрага за најбољим домаќинима и најукуснијим сеоским јелима, а циљ је емисије промицање руралне средине и традиције.
Занимљиви и осебујни домаќини својим ќе гостима припремати сласна традиционална јела од квалитетних домаќих намирница које су сами направили, узгојили или можда чак и уловили. Систем “из дворишта на тањур” показат ќе се као велика предност при кухању, а натјецатељи ќе често посезати и за рецептима својих бака и прабака како би тамо извукли побједничку карту. Тако ќе један кандидат кухати по кухарици старој више од 100 година!
Осим прекрасне природе и, наравно, добре хране, домаќини ќе угостити друштво уз капљицу доброг вина и незаобилазне веселе пјесме. А концепт емисије прилично је једноставан, као и претходних сезона, сваки тједан радња се сели у нову жупанију и прати кулинарске потхвате нових петеро кандидата. Побједник тједна осваја Прима поклон-бон у вриједности од 5000 куна, а остали натјецатељи бон у вриједности 1000 куна.

Беше на каналите:

RTL Living  RTL  

Препораки
  • 15-минутни оброци на Џејми (2012)

    image
    Настављајуќи успех претходних серијала, Џејмијеви петнаестоминутни оброци дижу концепт брзих, свакодневних оброка на виши ниво. Скраќујуќи процес кувања још више,...
  • Како побиједити Боббyја Флаyа (2013)

    image
    Two contestants battle it out to face Bobby Flay. The victor faces Bobby Flay with their own signature dish. Who can beat the Flayster?
  • Schmatzo (2013)

    image
  • Тајните на тетка Катија (2015)

    image
    Кејти Гоармон је била финалисткиња у португалској верзији Првог кувара. Од тада је заслужно стекла углед због свог природног стила презентовања и својих...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.