FIE svetski kup u mačevanju je međunarodno takmičenje u mačevanju koje organizuje Međunarodna federacija za mačevanje. U svakom oružju (muški i ženski mač, sablja i folija) takmiče se u tri Grand Prika, pet takmičenja Svetskog kupa i nekoliko satelitskih takmičenja svake sezone. Prvih pet rezultata, kao i rezultati sa Olimpijskih igara ili Svetskog prvenstva u mačevanju i zonskih prvenstava uzimaju se u obzir za plasman svakog mačevaoca. Svake godine se održava do pet takmičenja Svetskog kupa za timove. Četiri najbolja rezultata, kao i olimpijsko ili svetsko prvenstvo u mačevanju i zonsko prvenstvo uzimaju se u obzir za plasman svake zemlje.

Bilo je na kanalima:

Eurosport 2  Eurosport  

PREPORUKE
  • European Fencing Championships

    image
    Europsko prvenstvo u mačevanju je godišnje europsko natjecanje najviše razine koje organizira Europska mačevalačka konfederacija.
  • Teme do Arene

    image
    U vožnji sa našim voditeljima, na mestu suvozača smenjuju se poznata lica našeg sporta.
  • SAT

    image
    Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 25 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije...
  • Inside Sailing

    image
    Welcome to Inside Sailing, the TV program that brings you all the very best action from some of the most spectacular sailing events around the world. Sailing...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.